Blogia
{SDN} Solidaria Digital i/y Neutral

Podrà el Cinema espanyol contra l'home ferro?

Podrà el Cinema espanyol contra l'home ferro?

ALBERTO ÁLVAREZ - Des de la passada edició dels oscars sembla que la cartellera està una mica en decadència. L'abril el cinema espanyol estrenarà part del seu arsenal per fer front a la mediocritat de les sales. Veurem si obté resultats. El blockbuster del mes és una altra pel·lícula de superherois: Ironman.

El festival de cinema espanyol de Màlaga llança a bona part de la producció de cinema nacional del curs. L'última pel·lícula de Manuel Gutiérrez Aragón va inaugurar la secció oficial amb Todos estem convidats. La pel·lícula, protagonitzat per Oscar Jaenada i José Coronado, tracta sobre un membre d'ETA i un professor amenaçat per les seves idees polítiques. En to de comèdia s'estrena Fuera de carta. Una comèdia que encapçala un deslligat Javier Cámara que interpreta un cuiner propietari d'un restaurant de moda a Chueca. Per la seva part el tandem de directors format pel televisiu José Corbacho i Juan Cruz, que ja van triomfar amb Tapas, tracten en Covards l'espinós tema de la violència dins de les aules.

Al marge del festival andalús s'entrena Elegy, l'última pel·lícula americana de la multipremiada Isabel Coixet (La meva vida sense meu, la vida secreta de les paraules). Es tracta d'un drama romàntic protagonitzat per Ben Kingsley (Gandhi) i Penélope Cruz. També ho fa Loscronocrímenes, opera prima de Nacho Vigalondo sobre viatges temporals. La cinta del realitzador càntabre va guanyar en el festival d'Austin i es va poder veure a Sitges 2007.

L'aposta del cinema americà se centra en un altre superheroi de la Marvel, Ironman. L'encarregat d'interpretar l'home de ferro en pantalla gran és Robert Downey Jr, la cursa del qual sembla rellançada amb títols com Bones nits i bona sort, Memòries de queens o Zodiac.

Per a acabar el repàs de les propostes cinematogràfiques destacables del mes tres comèdies freak. Rebobini si us plau tràfic d'uns nois que per sortir del pas decideixen rodar la seva pròpia versió de títols famosos del seu videoclub. El director és el francès Michel Gondry, qui ja sorprengués amb Olvidate de mi! o La ciència del somni. Cashback, d'un jove que sofreix insomni i és capaç de parar el temps o veure la gent nua. Per últim, Lars i una noia de veritat, sobre un home i la seva relació amb un ninot inflable.

 

CALENDARI ABRIL

11 d'abril

  • Tots estem convidats
  • Cashback
  • Fuera de carta
  • Rebobine si us plau

18 d'abril

  • Elegy Los cronocrímenes

25 d'abril

  • Covards Lars i una noia de veritat

30 d'abril

  • Ironn man

0 comentarios