Blogia
{SDN} Solidaria Digital i/y Neutral

No és cerimònia per a europeus?

No és cerimònia per a europeus?

ALBERTO ÁLVAREZ - L'edició número 80 dels óscar serà recordada com la conquesta de Hollywood per part dels intèrprets europeus. Els pronòstics es van complir i Javier Bardem es va fer amb l'óscar de millor actor secundari. El seu personatge, Anton Chigurh de No es país para viejos, ja forma part de la història del cinema. La francesa Marion Cotillard es va fer amb el premi a la millor actriu per La vida en rosa, el britànic Daniel Day Lewis amb el de millor actor per Pozos de ambición i la també britànica Tilda SwintonMichael Clayton. completo el pòquer d'asos amb el de millor actriu de repartiment per

No és país per a vells es va fer amb l'óscar a la millor pel·lícula. Els germans Coen van obtenir també els premis de guió adaptat i direcció. Ethan i Joel ja tenien una estatueta pel guió original de Fargo. Però a falta d'un Titanic o un El retorno del rey els óscar no van voler que ningú se n'anés amb les mans buides. Cap de les 5 nominades a millor pel·lícula se'n va anar sense premi. A més a més de Daniel Day Lewis va ser oscarizada la fotografia de Pozos de ambición. El guió original de Juno, escrit per l'ex stripper Diablo Cody, va tenir recompensa. Expiación va obtenir l'óscar a la millor banda sonora i Tilda Swinton va evitar que Michael Clayton se n'anés de buit.

A les categories més tècniques va arrasar El ultimátum de Bourne amb 3 oscars: Muntatge, so i efectes de so. El musical Burtoniano Sweeny Todd es va endur el premi a la direcció artística i els efectes especials de La brújula dorada també van ser guardonats. La simpàtica Ratatouille es va endur l'óscar a la millor cinta d'animació. Elizabeth: l'edat d'or va guanyar en l'apartat de vestuari. L'óscar de millor pel·lícula estrangera per a Los falsificadores d'Àustria i el de millor cançó per a la irlandesa Once van completar la nit més europea dels óscar.

La cerimònia

El còmic i molt polític John Stewart va ser l'encarregat de conduir la nit. Les referències i acudits a la campanya demòcrata que enfronta a Clinton i Obama van ser inevitables. La gala va estar plena de vídeos amb els millors moments d'altres anys, diuen que a causa de la vaga de guionistes que va fer perillar la gal·la setmanes enrere. Novament una cerimònia llarguíssima i a qui li va faltar enginy. Entre els discursos van destacar Bardem, dedicant l'óscar a "mamá y a los cómicos de España" i una emocionadíssima Marion Cotillard que va comprovar l'existència de Los Angeles de la ciutat.

0 comentarios